NAŠI ZABAVNI TIM-BILDING PROGRAMI

Zabavni tim-bilding programi 1

U ovoj opciji nudimo lagane i zabavne sadržaje koji neprimetno, na indirektan način, potpomažu saradnju u okviru nekog kolektiva, i svim učesnicima daju nezaboravan doživljaj prepun smeha. Programi traju okvirno od 20 do 90 minuta, u zavisnosti od cilja igre. Ukoliko su vremenske prilike odgovarajuće, svaka od ovih igara može da se izvodi napolju. Po potrebi, naše programe prilagođavamo vašim potrebama, kako bismo vam pružili najbolje moguće sadržaje u najboljem obliku.

Još više organizovanih igara možete pronaći u modulu Igre za spretnost i svi elementi mogu da se izvode na otvorenom.

TIM BILDING, JAČANJE OSEĆANJA ZAJEDNIŠTVA
Tim je puno više od grupe ljudi. Sinergija između ljudi koji rade zajedno zahteva razvoj saradnje u timovima, jačanje i nadogradnju istih. Zajednički doživljaji i dobro strukturisani zadaci garantovano oživljavaju osećaj zajedništva. U timovima se jača ili stabilizuje osećaj zajedničkog uspeha, samim tim raste i njihovo samopouzdanje. Ovaj program je baziran na razvijanju komunikacije u kolektivima, bez konfrontacija. Naravno, moguće je da će tokom igre biti neslaganja među igračima, međutim, trudimo se da nikome od učesnika ove igre ne predstavljaju negativno iskustvo.

PROGRAMI KOJE NUDIMO:

Ne vidi, ne čuje, ne govori
Kolega koji obavlja misiju ne vidi. Onaj koji mu naređuje ne vidi njega. Onaj koji ga vidi i upravlja naredbodavcem ne sme da govori. Zanimljiva misija, pravi timski rad u veoma zapetljanoj komunikaciji.

Jezik bilansa
Na stablo koje je smešteno iznad provalije igrači nasumično treba da se poređaju po određenom kriterijumu. Ako dođe do greške, ostali postaju čula igrača, na taj način se igra dodatno komplikuje… Krajnji cilj je da se stvori živa ljudska vaga.

Helijumska palica
Uspešni smo ako zajedno upravljamo kolima. Za to je neophodan dobar vođa!

Planina straha
Vezanih očiju, uz konopac koji daje sigurnost, treba preći prirodne prepreke (provalije, oborena stabla, stene) kroz šumu. Dok su igrači vezani konopcem (samo jedna osoba vidi), ekipu stižu razna iznenađenja – i taman kad pomisle da su stigli do cilja, kreće pravi izazov.

U klopci
Na vrhu planine igrači padaju u zamku. ekipa koja je vezana može da se izvuče samo ukoliko se kreće zajedno. U slučaju greške cela ekipa pada. Moraju zajedno da nađu put kroz šumu, a usput moraju da obrate pažnju na prepreke koje im postavlja vođa igre.

Razapeti
Mnoge zanimljive i interesantne detalje krije ova zabavna igre tokom koje se koriste rekviziti veličine čovek. U neposrednom kontaktu, ali ipak bez dodirivanja – pomoću jedne specijalne alatke – igrači spasavaju one koje su u nevolji.

Opasni otpad
Otpremite radioaktivni otpad na mesto uništavanja! Timski rad sa ograničenim resursima, vežba kreativnosti, zajedničkog razmišljanja, brejnstorminga. Jedini mogući put je saradnja.

Svako na svoje
Ekipa stane na foliju veličine 4×6 m. Zadatak je da se mušema prevrne a da se nijedan igrač ne pomeri sa nje. Zadatak je ostati na mušemi koja postaje sve manja. Umetnost presavijanja! Ko će biti spretniji?

Vino koje život znači
Veoma lepa igra koja zahteva veliku koncentraciju. Balon koji je napunjen vodom ili vinom je vezan kanapima pomoću kojih tečnost treba da se podeli na porcije u unapred spremljene činijice, tako da igrači ne smeju da stanu na zabranjene delove terena i da pipaju bilo šta osim konopca.

Pozitivni trač
Ova interaktivna igra je nezaboravna jer zahteva super koncentraciju. Jedan od igrača se nađe usred paljbe pozitivnih događaja vezanih za njega, kao i pozitivnih reči. Međutim, za pohvale nekako mora da se oduži…

Balans i harmonija
Ekipa treba da se poređa po relativno uskom stablu – po određenim parametrima. Zabranjeno je sići sa stabla, ali je preporučeno da se igrači potpomažu. Greške imaju veliku cenu…

Put karike
Veselo putovanje hulahop karike kroz grupu tako što je putanja sve komplikovanija. Ispunjenje težih izazova daje dodatne poene, koji kasnije mogu biti veoma korisni…

Frontalni napad na kvadrat
Dva tima se sukobljavaju, jedini način da promene mesta je dobra taktika. Koncentracija, pažnja, kreativnost i saradnja daju odlične rezultate u rešavanju zadatka.

Jajetov veliki pad
Sredstva su ograničena, ali je zadatak konkretan: jaje se mora sačuvati tako da mu pad ne nanese nikakva oštećenja. Jaje ne sme ni da pukne ni da napukne. Kreativnost, razmišljanje u timu, sinergija na višem nivou i nekoliko duhovitih rešenja čine ovu igru zabavnom!

Loptadžija
Slepo veruj svom šefu! Može? Da li možemo to? Možemo li da prepustimo upravljanje kada je to potrebno? Vežba provocira i stvara doživljaj takvih situacija.

CSI – na mestu zločina
Igračima su na raspolaganju razni fragmenti informacija pomoću kojih moraju da odgovore na pitanje kao iz krimića. Kooperacija, podela informacija, sistematizacija informacija i efikasan timski rad. Kad preciznost i efikasnost nisu u istom timu?

Tajno pismo
Rešite šta piše u poruci! Ko prvi reši zadatak, pobeđuje. Saradnja, podela zadataka, kordinacija, komunikacija – šta je potrebno za dobar timski rad?